Kérdezze Gyógyszerészét!

Forduljon bizalommal
dr. Sike Anita
gyógyszerészhez. 

rolex replika
Keresés:
Csak az általunk forgalmazott készítmények
Összes készítmény
Vényköteles Gyógyszer
Nem Vényköteles Gyógyszer
Gyógyászati segédeszköz
Egyéb termékek
Betegségek között
Tünetek között


Megfázás, orrfolyás, köhögés

 

ORRKENŐCS

NATURLAND ORRKENŐCS 10G
 
Az orrkenőcs használata meghűlés, különböző légúti fertőzések és hurutok, valamint az ezekhez társuló köhögés esetén ajánlott. A készítmény tisztítja és fertőtleníti az orrjáratokat, a gyulladt bőrt nyugtatja. Váladékoldó hatása révén az akut és krónikus hörghurut kezelésére is alkalmas. Körömvirág és kamillavirág kivonat flavonoid,- karotin- és illóolaj komponensei enyhe gyulladáscsökkentő-, baktérium- és gombaölő hatásúak, valamint elősegítik a hámképződést, amihez az A - és E - vitamin is hozzájárul. Az eukaliptusz- és az indiai citromfű illóolaj mérsékli a gyulladást. A borsmenta illóolaj és a mentol komponensek hűsítő érzetet keltenek a bőrön és enyhe helyi érzéstelenítő hatásúak. A kerti kakukkfű illóolaj: a baktériumok, a gombák fejlődését gátolja, belélegezve a hörgők görcsét oldja. Az ánizs illóolaja: belélegezve köptető hatású, mivel elősegíti a váladék kiürülését a hörgőkből.
 
DR. THEISS LÁNDZSÁS ÚTIFŰ KÖHÖGÉS ELLENI SZIRUP 100ml, 250ml
 
6 hónapos kortól adható. A nyálkahártyákon bevonatot képezve csökkenti a köhögést kiváltó légúti irritációt, gyulladáscsökkentő hatású. A letapadt nyákot elfolyósítja, megkönnyíti a felköhögést, valamint gátolja a kórokozók megtelepedését. A készítmény légzőrendszerre kifejtett hatásait jól kiegészíti antibakteriális hatása. Akut és krónikus bronchitisz esetén egyaránt alkalmazható. Dohányosok évente 1-2 alkalommal végzett kéthetes kezelése elősegíti a lerakódott irritáló anyagok kiürülését, és a légutak tisztulását.
 
 
 
KÖHÖGÉSCSILLAPÍTÓ MELLKENCSŐCSÖK
 
 
BABY LUUF BALZSAM 30g
 
A balzsam alkalmazása 3 hónapos kortól 3 éves korig ajánlott. A készítmény illóolajkomponenseit külön-külön is régótaalkalmazza a népgyógyászat és a gyógynövény-terápia, elsősorban, mint a házi betegápolás kedvelt hurutoldó és légúttisztító házi-szereit. Az illóolajok a bőrön keresztül is felszívódva - a vérkeringésbe jutva - a légzőszervekben választódnak ki. A balzsam hatékonyságához hozzájárul, hogy a test-meleg hatására az illóolajokból aromás gőzök szabadulnak fel. Az illóolajok enyhe hörgő-görcsoldó hatására csökken a köhögési inger és a légzés is könnyebbé válik. A hát bőrére dörzsölt balzsam hatóanyagai a bőr vérátáramlását is fokozzák. A készítmény nem alkalmazható hörgi 
asztmában és szamárköhögésben.
 
 
 
KINDER LUUF BALZSAM 30g
 
3 éves kortól adható. A balzsam hatóanyagai (illóolajok) – külön-külön is régóta alkalmazott szerek a népgyógyászatban, a gyógynövény terápiában – elsősorban mint inhaláló szerek kedveltek az otthoni betegápolásban a hurutoldó és légtisztító hatásuk alapján.  Az illóolajok a bőrön keresztül is felszívódnak, a vérkeringésbe jutva a légzőszervekben választódnak ki. A balzsam hatékonyságához hozzájárul a test-meleg bőrfelület, mely elősegíti az illóolajokból az aromás gőzök felszabadulását. Az illóolajok belégzése a légutakban letapadt nyákot feloldja, elfolyósítja, így lehetővé teszi annak könnyebb felköhögését. Az illóolajok enyhe görcsoldó hatása révén csökken a köhögési inger és a légzés is könnyebbé válik. A nyak, hát, vagy a mellkas bőrére dörzsölt balzsam hatóanyagai a bőr vérátáramlását is fokozzák. A készítmény nem alkalmazható hörgi asztmában és szamárköhögésben.
 
 
DR. THEISS MELLKENŐCS 50g, 100g
 
3 éves kortól adható. A légúti meghűlések, illetve fertőzéses eredetű megbetegedéseinek kezelésénél kiegészítő szerként használható: a köhögési inger enyhítésére, a váladékképződés csökkentésére és a letapadt nyák kiürítésére.
 
 
 
 
 
 
 
NATURLAND MELLKENŐCS GYERMEKEKNEK 70G
2 éves kortól adható. A mellkenőcs használata meghűlés, felsőlégúti fertőzések és hurutok, valamint köhögés és hörghurut kiegészítő k
ezelésére ajánlott. Köptető és görcsoldó hatása révén krónikus hörghurut esetén is alkalmazható.
 
 
 
 
 
NATURLAND MELLKENŐCS FELNŐTTEKNEK 70G
A mellkenőcs használata meghűlés, légúti fertőzések és hurutok, valamint köhögés és hörghurut kiegészítő kezelésére ajánlott. Köptető és görcsoldó hatása révén krónikus hörghurut esetén is alkalmazható.